Свържете се с нас:   +359 78 526 626     office@ic-vd.com

АЙСИI

LOCTITE - Подготовка на повърхността, защита и ремонт

Защо да използваме продуктите на LOCTITE за подготовка на повърхността?

Портфолиото на LOCTITE от продукти за обработка на повърхността предлага решения за третиране и подготовка на всички типове повърхности. Всички продукти са лесни за работа и това ги прави идеални за ползване по време на производствения процес.

1. Защита на заваръчно оборудване

Защитава цанги, патронник и фитинги на оборудването от заваръчните пръски и осигурява непрекъснат процес по време на пълна работна смяна.

2. Покритие за ремъци

Предпазва от измъкване и подобрява триенето на всички видове ремъци.

3. Третиране на ръжда

Превръща ръждата в стабилно съединение – обработените повърхности могат да се боядисват.

4. Защита срещу корозия

Защитава повърхностите от корозия – налични са като съхнещи или несъхнещи продукти.

5. Проверка за разместване

Визуално определяне на относителни движения при монтираните части.

 

Защо да използваме активатор или праймер на LOCTITE?

Хенкел предлага пълна гама активатори и праймери, подходящи за следните лепилни технологии на LOCTITE:

1. LOCTITE активатори/ праймери за секундно лепене (цианоакрилати)

Праймерите на LOCTITE се използват за подобряване на адхезията към субстратите. Те се полагат преди лепилото. За субстрати с ниска повърхностна енергия, напр. полиолефин, РР, РЕ, най-добра адхезия може да се постгне с LOCTITE 770/7701.

Активаторите на LOCTITE се използват за увеличаване на скоростта на втвърдяване. Най-често активаторите се полагат преди лепилото. Активаторите на хептанова основа имат добър „живот върху частта“ и осигуряват добър естетичен вид на линията на залепване. Те са подходящи за използване с пластмаси, които са чувствителни на напукване. Активаторите могат да бъдат полагани и след лепилото, например за втвърдяване на лепилни остатъци. Те осигуряват отличен естетически вид и не допускат побеляване на секундните лепила

2. LOCTITE Активатори за модифицирани акрили

LOCTITE активаторите за модифицирани акрили са необходими за иницииране на процеса на втвърдяване. Обикновено активаторът се нанася по едната страна на детайла, а модифицираният акрил от другата страна. Втвърдяването започва, когато двете части се сглобят. Времето за фиксиране зависи от лепилото, от субстрата и чистотата на повърхностите.

3. Активатори на LOCTITE за осигурители на резби, уплътнители на тръби и резби, гарнитури, лепила за цилиндрично лепене и анаеробни акрили

LOCTITE активаторите, предназначени за тази група лепила се използват за увеличаване скоростта на втвърдяване на продуктите. Те се препоръчват за използване при пасивни метали, като например неръждаема стомана, пасивирани или дезактивирани повърхности. Активаторите се предлагат като формули на разтворителна основа или не съдържащи разтворители.