Свържете се с нас:   +359 78 526 626     office@ic-vd.com

АЙСИI

Индустриални лепила и уплътнители на Henkel

Henkel е световен партньор, готов да се справи с всякакви трудности и да разработи интелектуално и екологосъобразно решение - съвместно с клиента.

Индустриални лепила:

Използването на лепила, като алтернатива на механичното скрепване, заваряване и други методи за свързване, може да осигури конкурентни предимства на Вашата дейност. Ако търсите намаляване на общите производствени разходи, повишаване на надеждността, качеството и дълготрайността на продуктите, значи е време да включите лепилата в своето конструиране, производство и монтаж.

Лепилата Henkel – от секундните лепила до лепилата за чувствителни на натиск ленти, от конструктивните лепила до лепилата за резба – осигуряват оптимално качество, удобство и надеждност, независимо от проблема, независимо от материала.

Промишлените лепила с марката LOCTITE се справят със всеки проблем, помагат при производството на детайли и материали. Тези иновативни лепилни продукти са разработени да издържат на силни удари и опън, осигуряват висока якост и отлична химична и температурна устойчивост.

Анаеробните лепила запълват изцяло луфтовете между детайлите. Те се използват обикновено за усилване на свързването при едно механично скрепено съединение. LOCTITE® предлага анаеробни осигурители за резба, уплътнители за резба, лепила за цилиндрични елементи - запълват вътрешното пространство между детайлите и при втвърдяването осигуряват здрав и прецизен монтаж.

Лепилата с UV втвърдяване LOCTITE® са предпочитани от производителите поради тяхната силна прозрачност и изключителна стабилност – дори в среди с висока влажност и силна слънчева светлина.

Секундните лепила LOCTITE® са еднокомпонентни лепила, които се втвърдяват при стайна температура и се предлагат с най-различни вискозитети. Те обикновено се използват за стабилно залепване на най-различни материали за броени секунди – гума, полистирен, дърво, метал и дори най-новите пластмаси. Henkel предлага богат избор от оборудване за нанасяне на секундни лепила и може също така да разработи и произведе инструменти за нанасяне по спецификации на клиента.

Структурните лепила на Henkel се продават с марките LOCTITE® и TEROSON®. Те са разработени да изпълняват най-различни изисквания за промишлено залепване, уплътняване и монтаж.

Уплътнители:

Индустриални уплътнители от Henkel се използват в транспорта, електрониката, авиацията и космонавтиката, за метални и дълготрайни продукти, потребителски стоки, поддръжка, ремонт и опаковки. Уплътнителите се използват за запечатване на повърхности, за да не пропускат течност или газ.

Поддържането и подобряването на ефективността е основна задача на Henkel. Кратките времена на закрепване и надеждното качество в приложения с високо налягане са само някои от допълнителните предимства на решенията на Henkel с индустриални уплътнители.

Анаеробни уплътнители - Те се втвърдяват в присъствието на метал и отсъствието на въздух, за да образуват дълготрайно уплътнение между детайлите.

Еластомерни лепила/уплътнители (наричат се още еластични лепила) - Нашите еластомерни уплътнители са идеални за залепване и уплътняване на най-различни основи, нанасят се без грундиране и издържат на вибрации.

Гарнитури и уплътнители за фланци - Уплътнители-гарнитури се използват за предотвратяване на течове на флуиди или газове, като образуват непроницаеми прегради. Уплътнителите-гарнитури също така предотвратяват корозия и осигуряват моментално уплътнение за съединението с малък натиск след пълно втвърдяване. Уплътнителите-гарнитури не се свиват, напукват и разтягат. Те са по-устойчиви на разместване от традиционните гарнитури. Уплътнителите-гарнитури могат да осигурят до 95% икономия на материал в сравнение с твърдите гарнитури, като същевременно осигуряват гъвкавост при конструирането и по-евтини методи за производство.

Полиакрилатни уплътнители - Това са вид еластични лепила, които се използват за уплътняване. Техните основни предимства са високата устойчивост на масла и възможността да се боядисват.

Силиконови уплътнители - Силиконовите уплътнители могат да се използват в най-различни приложения, особено в автомобилостроенето.

Осигурител за резба - Продуктите за осигуряване на резби предотвратяват саморазхлабване и предпазват всеки резбован крепежен елемент от вибрации и сътресения. Те са силно течливи и запълват изцяло луфтовете между насрещните резби, с което осигуряват и уплътняващи свойства.

Уплътнители за резба - Резбата се уплътнява с втвърдяването на анаеробното лепило в отсъствието на въздух при плътно прилепващи метални повърхности. Тази технология е идеална за съединения, които се считат за подвижни поради вибрации, промени в налягането или температурата. Уплътнители за резба се предлагат в течна форма или като стик. Те предотвратяват теч на газове и течности – например върху метални тръби и съединения.